Ta emot din myndighetspost digitalt

Ta emot och läs din post från myndigheter, kommuner och företag digitalt istället för på papper

Du kan nu få din post från oss digitalt, istället för på papper. Det enda du behöver är e‑legitimation/Bank ID och en säker digital brevlåda.

När du har skaffat en digital brevlåda kan du läsa din myndighetspost på datorn, läsplattan och mobilen – när som helst och var du än är.

Du bestämmer hur du vill ha din myndighetspost

Tjänsten är frivillig och till för dig som vill ha meddelanden säkert och digitalt. Längre ner kan du se vilka digitala brevlådor du kan välja mellan. I brevlådans inställningar kan du välja vilka som får skicka meddelanden digitalt till dig. Ångrar du dig kan du avsluta tjänsten och få posten på papper igen.

Om du har en digital brevlåda kommer vi att skicka post till den i första hand, utom när vi behöver bekräftelse på att du tagit emot beslut.

Säkert och enkelt

Säkerheten är högre än för vanlig e-post och papperspost. Vi skyddar all känslig information så att bara den som är behörig kan nå och läsa innehållet. Dina kontaktuppgifter är också skyddade så att inte ens myndigheterna kan nå dem. Du behöver bara ange och ändra dina kontaktuppgifter på ett ställe och blir då nåbar för alla de myndigheter som är anslutna till tjänsten.

Bra för miljön!

Du bidrar också till en bättre miljö när myndigheterna samordnar och minskar pappershanteringen. Färre skattekronor går till papper, porto och distribution och gör i stället mer nytta på annat håll.

Läs mer och skaffa en digital brevlåda:

  1. Kivra (du får post från myndigheter, kommuner och företag)
  2. e-Boks (du får post från myndigheter, kommuner och företag)
  3. Min myndighetspost (du får endast post från myndigheter och kommuner)

Den gemensamma plattformen som omfattar alla digitala brevlådor heter Mina meddelanden. Användarvillkoren för den hittar du här.

Har du ingen e-legitimation? Klicka på länken intill för information om hur du ska göra.