Vill du bidra till en hållbar utveckling, en hälsosam och god miljö i östra Skaraborg?

Miljösamverkan östra Skaraborg har ambitionen att vara Sveriges bästa miljökontor och arbetet med ständiga förbättringar genomsyrar verksamheten.

Bemötande och service är viktigt för oss. Vi vill vara den myndighet som vi själva önskar möta genom att vi underlättar för våra kunder att följa lagar och krav inom vårt ansvarsområde.

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med varierande, meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter där det finns goda möjligheter för dig att utvecklas i din yrkesroll. Hos oss får du jobba i en stimulerande miljö med kompetenta kollegor.

 MIljösamverkans kontor vid Hertig Johans Torg i Skövde.

Vad är du intresserad av?

Vi söker nu en miljöinspektör med inriktning miljöskydd

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter

Som miljöinspektör ingår du i ett team som arbetar med tillsyn, prövning och information inom miljöbalkens område. Inledningsvis kommer du att arbeta med miljöskydd och tillsyn med inriktning på tillståndspliktiga verksamheter men det kan även bli aktuellt med andra arbetsuppgifter inom vårt arbetsområde. I arbetet ingår tillsynsbesök på verksamheter men även handläggning av inkommande ärenden av olika slag.

Den planerade tillsynen genomförs i projektform utifrån fokusområden. Våra självorganiserade team lämnas stor frihet att själva lägga upp sin planering, uppföljning och sitt förbättringsarbete. Vår arbetsmetod är framgångsrik och ger goda förutsättningar för ett stort engagemang.             

Kvalifikationer        

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, t.ex. inriktning mot miljö- och hälsoskyddsinspektör, och/eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig och lämplig. En god datorvana är en förutsättning likväl som att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Det är särskilt meriterande med erfarenhet från tillsyn av tillståndspliktiga anläggningar enligt miljöbalken. Det är även meriterande med erfarenhet av myndighetsutövning genom tillsyn/kontroll inom miljölagstiftning i fält samt goda kunskaper inom gällande miljölagstiftning.

Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och bidra till teamets utveckling. Du är initiativrik, orienterad mot resultat och utveckling med god helhetssyn. En god omdömesförmåga utifrån ett kritiskt tänkande är nödvändigt för att göra bra avvägningar och prioriteringar av ärenden. Eftersom rollen kräver många kontakter sätter vi stort värde på din kommunikativa förmåga och ett gott bemötande är självklart. B-körkort för bil med manuell växellåda är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Läs mer och sök via offentliga jobb.

Ansök senast 2 juni.

 

Vår arbetsplats

Vårt kontor är beläget centralt i Skövde, intill Hertig Johans torg. Det är alltså bara några få meter till närmsta lunchresturang, apotek, shopping och annat. Reser du kollektivt så är det en kort promenad om 4-5 minuter till centralstationen.

Vi erbjuder flexibel arbetstid, goda förmåner, friskvårdsmöjligheter och vi är måna om att kompetensutveckla våra medarbetare. Idag är vi strax över 40 personer i blandade åldrar som jobbar tillsammans i självstyrande team för ett hållbart samhälle.

Söka lediga tjänster

VI söker nu en miljöinspektör!

När vi söker personal annonserar vi ut tjänsterna här på webben samt på webbplatsen Offentliga jobb. Vi önskar alla ansökningar elektroniskt via Offentliga jobb.

Urvalet görs sedan utifrån dina meriter och utbildningar som matchas mot uppställda krav för den aktuella tjänsten. Fyll därför i din ansökan så noggrannt som möjligt.

Uppsatsarbete

Skiver du uppsats inom något av våra ämnesområden och behöver råd? Skicka en förfrågan till oss på info@miljoskaraborg.se eller ring oss. Har du inte en egen idé om syfte och frågeställning med ditt skolarbete kanske vi kan hjälpa dig med förslag.

Spontanansökan

Har vi inte någon ledig tjänst för tillfället så kan du lämna en spontan ansökan för framtida behov. För att lämna en spontanansökan till oss skicka ditt CV och personligt brev till info@miljoskaraborg.se, märk e-posten med "spontanansökan jobb".

Skriv gärna vilka typer av arbetsuppgifter du är intresserad av.

Sommarjobb

Söker du sommarjobb kan du skicka CV och personligt brev till info@miljoskaraborg.se. Märk e-posten med "sommarjobb". Skriv gärna vilka typer av arbetsuppgifter du är intresserad av samt vilken tidsperiod som du kan vara tillgänglig.

Praktik

Går du en utbildning med inriktning miljö- och hälsoskydd eller livsmedel kan du söka praktikplats hos oss. Skicka en förfrågan till info@miljoskaraborg.se och berätta litegrand om din utbildning, vilken tidsperiod det gäller och om det är inom något särsklit område du önskar praktik.