Miljöinspektör för tillsyn enligt miljöbalken, 100 % tillsvidareanställning

Arbetet innebär tillsyn enligt miljöbalken med placering i vår personalpool. Inledningsvis kommer du att ersätta en föräldraledig medarbetare i hälsoskyddsteamet.

Arbetsplatsbeskrivning

Miljösamverkan östra Skaraborg är ett kommunalförbund som ansvarar för livsmedelskontroll, miljöbalkstillsyn och VA-rådgivning. Kommunerna Falköping, Hjo, Karlsborg, Skövde och Tibro är medlemmar i förbundet. Inom vårt område bor cirka 114 000 invånare.

Vi vill vara den myndighet som vi själva vill möta genom att vi underlättar för våra kunder att följa lagar och krav inom miljö och hälsa. Vi lyssnar, vi för en respektfull dialog och vi förklarar på ett tydligt sätt vad lagen kräver för deras verksamhet.

Vår värdegrund bygger på att vi är tillgängliga, att vi har ett stort engagemang i arbetet och att vi är effektiva.

Vi är cirka 40 medarbetare placerade på bästa läget i Skövde.

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Skövde har en ledande position i Skaraborg. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Arbetsbeskrivning

Du kommer inledningsvis att ersätta en föräldraledig medarbetare i hälsoskyddsteamet. Du blir en av detta teams fyra medarbetare. Därefter kommer du att arbeta med annan tillsyn inom miljöbalkens område. Det innebär att du kommer att ingå i vår personalpool och över tid få möjlighet att arbeta med olika arbetsuppgifter.

Tillsynen genomförs i projektform med så kallade sprintar. Våra team har ett rullande schema med en inne- och en utegrupp. Arbetsmetoden skapar nytta och ger arbetsro, utan surdegar.

Kvalifikationer

Du ska ha en relevant akademisk utbildning för tjänstens innehåll, med goda kunskaper inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Erfarenhet av tillsyn inom miljöbalkens område är meriterande. Datorvana är en förutsättning och det är bra om du har jobbat med ECOS.

  • Du ska föredra arbete i team samt vara orienterad mot resultat och utveckling med god helhetssyn och ett kritiskt tänkande. Du ska också vara inspirerande, initiativrik, flexibel och ansvarstagande.
  • Du kommer att ha många kontakter med företagare och invånare. Ett gott bemötande är självklart! Du ska också vara serviceinriktad och ha en god kommunikativ förmåga.
  • Du kan, både i tal och skrift, uttrycka dig på god svenska.
  • Du har en förmåga att på ett ödmjukt sätt markera myndighetsrollen.
  • B-körkort för bil med manuell växlelåda.

 Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi kan erbjuda dig

En modern arbetsplats med varierande och utvecklande arbetsuppgifter där det finns möjligheter för dig att utvecklas i din yrkesroll. du kommer att få jobba i en stimulerande miljö med många kompetenta arbetskamrater. Du har också möjlighet att välja mellan friskvårdstimma eller friskvårdsbidrag.

Anställningens omfattning

Anställningsform: tillsvidareanställning, provanställning tillämpas
Omfattning: heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Lön: individuell lönesättning

 

Ansökan

Ansök senast: 2017-06-01
Referensnummer: A685225

 

Välkommen att söka genom länken till höger!

Kontaktpersoner

Biträdande förbunschef Eva Berglund

Förbundschef Sonja Lejmark

Sonja och Eva når du via vår kundtjänst. Telefonnummer ser du under "Kontakt".

Fackliga företrädare når du genom vår kundtjänst, telefonnummer hittar du under "Kontakt".

Övrigt

Miljösamverkan östra Skaraborg arbetar aktivt för att utveckla en jämställd och jämlik verksamhet oavsett medarbetarnas bakgrund och tillhörighet samt en arbetsplats fri från diskriminerande strukturer.

Information för rekryteringskonsulter och annonssäljare

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.